Asociación para la Investigación en EII Manises
domingo, 13 de septiembre de 2015

La seu de l’ICS s’adhereix al projecte No puc esperar!

El Centre Corporatiu de l’Institut Català de la Salut, situat a la Gran Via de les Corts Catalanes 587, de Barcelona, s’afegeix al projecte No puc esperar!, pensat per millorar la qualitat de vida de persones que necessiten utilitzar un lavabo de manera urgent, especialment pacients amb malalties inflamatòries intestinals cròniques. La iniciativa està impulsada per l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU) i l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, gestionat per l’ICS. 
L’adhesió s’ha formalitzat aquesta tarda, durant un acte celebrat a la seu de l’ICS, i ha comptat amb la participació del president de l’ACCU Catalunya, Enric Bosch; la coordinadora del projecte No puc esperar!, Ángeles Roca, i la representant de la Comissió del projecte, Lourdes Díaz. En nom de l’ICS hi han assistit el director assistencial, Antoni Juan; el cap de Servei de Digestologia de l’Hospital Trueta, Xavier Aldeguer, i el cap de Secció de Digestologia de l’Hospital de Bellvitge i president de la Societat Catalana de Digestologia, Jordi Guardiola.
Els destinataris del projecte són persones que pateixen malaltia de Crohn, colitis ulcerosa i altres afeccions inflamatòries del còlon, que reben el nom genèric de malaltia inflamatòria intestinal. També s’hi inclouen els pacients que han estat sotmesos a una colectomia (extirpació quirúrgica d’una part o de la totalitat del còlon), així com les persones que han estat operades per tractar un càncer de recte i, en general, tots aquells pacients que els metges col·laboradors del projecte considerin que cal incloure.
Enganxina identificativa del No puc esperar!
Enganxines identificatives del No puc esperar!
Enganxines identificatives del No puc esperar!
Aquests pacients reben una targeta que els acredita com a beneficiaris del projecte. Aquestes targetes les emet l’ACCU i les reparteixen els serveis d’aparell digestiu dels hospitals col·laboradors.
El projecte es va posar en marxa l’any 2013 i compta amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut, la Societat Catalana de Digestologia i el Grup Espanyol de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU), i el patrocini de l’empresa AbbVie.
Amb la seu de l’ICS, ja són 379 els establiments de tot Catalunya que s’han adherit al projecte i posen els seus lavabos a disposició de persones amb malaltia inflamatòria intestinal i altres problemes mèdics, degudament acreditades. Per a més informació, consulteu el web del No puc esperar! (http://www.nopucesperar.cat/).Fuente: https://infoicscat.wordpress.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario